Massor i veckan!!

Först så vill jag tacka Tessah för dom fina orden
och att vi fick ett alldeles eget inlägg på hennes
blogg! Tack gummiz, saknar dig!

Japps japps. Helgen var jättebra, att jobba var hur kul som helst. Det är roligt att få komma sig ut lite o känna sig lite "normal". Visst är det normalt att vara trillingmamma oxå, men ni förstår vad jag menar. =))
Jag kommer att jobba åt Stina en gång till lite senare i sommar och det kommer att bli lika kul det.

Vi såg finalen i melodifestivalen hos svärmor i lördags o sen så firade vi morsdag på söndag.
Min första morsdag! Wohooo! =)
Idag har jag som sagt jobbat, det blev lite ändringar så jag jobbade idag isf i fredags. Imorgon bär det av till BVC för vägning o mätning m.m, ska bli såååå spännande. =)
Och på onsdag kommer vi att åka till Rödåsel för att träffa Sandra o hennes trillingar!! Ska bli sååå kul! =))
Sen kommer övrig tid denna vecka att vara till för att förbereda festen som äger rum på lördag. Vi ska ha en "Välkommen till världen"-fest för barnen. Blir lite som en namngivningsceremoni. Det är mycket o stå i för det kommer ca 60 gäster. Så om det blir lite bloggtorka i veckan så vet ni varför.

Nåt helt annat. Jag vann en tävling på Facebook idag! Wohoooo! Jag som aldrig brukar vinna! Jag är så jätteglad för att jag vann och jag ska åka dit i veckan o se om jag hittar något fint att ha på mig på lördag! =)
Och apropå Facebook så har jag startat en grupp där som heter Trillingföräldrar! så om ni som trillingförälder råkar kika in här så leta gärna reda på gruppen på fejjan oxå! =))

Nu kommer dagens bilder! Ha det gott! Kram Bumsis! =))






Dagarna går!

Det känns som att tiden bara rusar iväg! Fast dagarna ser ganska lika ut. Tyvärr så har ju vädret blivit sämre, men vad gör väl det när man har 3 små gosar att mysa med! =) Apropå gosisar....så har dom varit lite mer bråkisar på sistone. Rasmus har skapat lite egna rutiner, så honom har jag varit upp o matat kl 03, medans de andra 2 sover till 05...inte bra. Vi behöver komma på nåt bra så att vi får in dom i samma loop igen!
Vi har fortsatt med smakportioner, och det är ju bara för roligt. Att se hur dom grimaserar o har sig, vad dom tycker om o inte. =))



Lova!



Rasmus!



Oliver, och med en skrattande storasyster i bakgrunden! =)

Hänt i veckan hos familjen är iaf som följer.
Jag och maken har påbörjat ett hälsosammare leverne. Nu ska gravid-magen bort! Långa promenader, bra mat o träning. Det som är kul är att vi gör det tillsammans den här gången, tidigare har jag ju alltid fått kämpa själv. Så nu räknar jag med att det håller i sig också! =))

Vi håller också på att kika på stuga. Ingenting som vi måste ha, men det skulle vara trevligt att hitta ett litet smultronställe. Det är ju lite skillnad att bo i radhus jämfört med huset vi hade, så något helt eget skulle va najs! =)

Nu till helgen ska jag jobba lite. Ni som känner mig vet ju att jag de senaste åren har jobbat med Stina o sålt kläder. Det blev ju inget i fjol när jag var gravid, så det ska bli kul att jobba några timmar!
Om ni är i stan på lördag eller måndag, eller kanske ska till Sävar marknad på söndag - håll utkik!
Stina Jakobsson Design

Vi kommer också att åka en sväng till barnens farmor i helgen o mysa! =)

Tänk att detta....



....kunde resultera i detta! =)




Ta hand om varann! Trevlig helg!

Lova!

Dessa 2 bilder är ju helt underbara!





Älskade dotter!


Kan inte låta bli...






Tack till mina läsare! =)

Hej hopp! =)))

Jag vill bara skriva en rad och tacka alla er som läser min blogg!
Det startade lite trevande i början, har ju haft den i några år, men nu på slutet har det tagit fart ordentligt. Mitt fokus just nu ligger ju som sagt på att blogga om mina 3 barn och om hur det är att vara trillingförälder. Jag hoppas kunna hjälpa andra trillingmammor o pappor genom att berätta om vårat liv! Och alla ni andra är hjärtligt välkomna också!
Fixade ju en sån besökslogg på sidan och kan ju nu se att det är ganska många som är in o kikar och jag kan säga att det känns jättekul!

Så blommor till er mina läsare, mina favoriter Gerbera!





Tack igen och ha en skön kväll! =)

4 månader!



Idag blir våra älsklingar 4 månader! =)) Det känns så kul! Vi har firat idag med att dom har fått smaka på frukt-mellis. Det var inte så särskilt poppis, men inte heller jättedåligt....lite blandade känslor om man säger så.
Men det är himla kul, nu ska här lagas barnmat! =) Vi har tänkt att så mycket vi kan göra egen mat till barnen. Så nu börjas det med smakportioner. Jag köpte gröt idag också, så det ska vi prova snart me.

Här provas det för första gången! =))

Oliver!





Lova!





Rasmus!





Jag var som sagt o handlade lite idag, köpte även lite sommarkläder till barnen. Jag blir lite sur över att det inte finns så praktiska kläder åt tjejer. Det finns mest kläder åt flickor men allt ska va så himla tutti-nuttigt. Jag vill kunna ha praktiska fina kläder åt min dotter! Ska de va så svårt!? =))
Köpte ändå väldigt snygga kläder till alla 3!

Nu till något helt annat, jag har beslutat mig för att sluta amma. Det har tjorvat lite på slutet och nu i o m att dom kommer att börja äta mer o mer annan mat så känns det helt rätt. Jag gav mina 3 barn bröstmjölk i 4 månader och jag har fått amma ett av mina barn, så jag är nöjd med det. Nu är amningskapitlet i våra liv slut och framförallt jag behöver inte pumpa mer!! Wohooo!

Slutligen så vill jag bara säga hur glad jag är över dom 4 senaste månaderna som har varit fyllda av vår familj. Våran bästaste familj med världens härligaste barn. Jag är så tacksam och känner mig så rik som har fått äran att bli mamma till dessa 3.  =))


Värmebölja!

Det är heeeelt sjuuukt va varmt det har varit de senaste dagarna! Oj så skönt! Nu sitter jag här med kaffekopp nr 2, Rasmus o Oliver skulle promt kliva upp halv sju men efter en stund så somnade dom om, så nu sitter jag här. =)) Lova o pappan ligger fortfarande kvar uppe i sängarna.
Det ser ut att bli en toppendag idag me! =)) Vi får se vad vi hittar på. Igår blev det en 2 timmars promenad och eftermiddagen spenderades i uterummet...myyys!
Imorgon får vi besök av barnens farmor så då ska jag passa på att åka o handla lite. Det ska bli kul att handla välling och gröt m.m och börja ge barnen, hi hi! Imorgon blir ju kidsen 4 månader!! Det är så häftigt! Just 4 månader är ju lite kul eftersom att man får börja ge dom smakportioner och gröt o välling. Det ska bli så kul att se deras miner när dom får något nytt i munnen!

Är på jakt efter en Urban Jungle trillingvagn, så om ni vet av nån till vettigt pris så hojta!


Nu ska jag sätta mig o sy klart det insektsskydd som jag påbörjade igår. Jag är inte bra på att sy så det kan nog vara det fulaste insektsskyddet norr om Texas, men noga då så länge det funkar! =))

Hoppas ni får en härlig dag i det vackra vädret! =))

Härliga helg!

Åhhh vilket väder! Sommaren har kommit! Jag hoppas att det inte blir några större baksmällar, utan att vi får behålla värmen. =) Vi har haft en härlig helg, grillat så klart, städat uterummet och rabatter m.m Igår var maken iväg på en kväll med killarna och jag var hemma ensam med barnen. Jag kan säga att det är lite tuffare att vara själv med dom just nu, speciellt att natta dom är lite ansträngande...men det går. Jag måste säga att det går ändå väldigt bra att ta hand om dom själv och det är bra att jag tränar fram till hösten då maken börjar jobba.
Nu när värmen kom så insåg jag att vi inte hade så mycket sommarkläder till barnen och vi har inget myggnät till vagnen heller. Jag löste vagnfrågan med en gammal gardin, men det blir nog iväg o handla en del framöver. Solhattar måste dom få också, pojkarna har var sin som vi har ärvt av Nathanael o Dante. =))

Så här såg det ut med 2 dagars mellanrum:





                        
                          

Kläder på, kläder av! =))
Inte alls lätt att klä sånna här snuttar när det blir sommar så där poff,
och det kan ju fortfarande komma lite kalla dagar.

Mysisar!







Nu håller pappan i familjen på att göra spagetti och köttfärsås tillsammans med Lova och Oliver som intresserat iaktar, jag bloggar och Rasmus ligger o sover en skvätt.
Ikväll blir det bad och hockey såklart!
Värmen tar på och ibland kan det vara skönt att vila en stund...



Lova laddar inför hockeykväll! Heja Sverige! =)



Jag och Oliver likaså!

Hoppas att ni har haft en underbar helg! Tjing tjing! =))


Älsklingarna i tidningen!

Rasmus, Lova och Oliver

Johanna och Mattias Olsson, Röbäck, fick den 19 januari på Umeå BB trillingar. Rasmus vägde 2 459 gram och var 45,5 cm lång, Lova vägde 2 377 gram och var 46 cm lång och Oliver vägde 2 260 gram och var 45 cm lång.

 

Papperstidningen igår och hemsidan idag! =)


Hänt i veckan!

Mat, jag älskar mat! Och jag tycker även om att fota mat, hi hi! I veckan har det blivit en del god mat. Om jag fick bli vad jag ville när jag blir stor så skulle jag bli hotellfrukost-testare. Jobba åt nån mattidning och åka runt i Sverige, gärna utomlands också, för att betygsätta hotellfrukostar. Frukost är den måltid jag gillar allra mest! =)

Vi gjorde en liten spontanutflykt till stan idag. Det var så fint väder så vi promenerade in, det tog ungefär en timme o varmt o skönt var det i det vackra vädret. Så när vi kom in till torget så tog vi årets första mjukglass, det var jättegott! Vi tog bussen hem för vi ville inte riskera världskrig då det började närma sig matdax för barnen.




Gällande kidsen, så har vi haft det lite körigt på matfronten. Det är som att dom inte vill äta o nästa sekund är dom vrålhungriga och när maten då kommer ja då vill dom inte ha....så matstunderna numera är inte så roliga. Men jag tror att det är en övergångsfas till större måltider och fler timmar mellan målen som är på gång. Vi ser fram emot att dom snart blir 4 månader och då kan vi börja med välling, gröt och smakportioner. Det ska bli så spännande.
Vi försöker även hinna med träning varje dag. Att ligga på mage, rulla till rygg, hålla huvudet upp och även att hålla i saker. Vi har börjat testa med deras mjuka skallra och det går ganska bra, Oliver är den som gillar mest att hålla i sin giraffskallra. =) Lova har fått bada flera gånger extra i veckan, för hon är så duktig på att spy ner sig...hon kan göra av med många klädesplagg på en dag. Och på morgnarna eller kvällarna så har vi pyjamasmys i myshörnan, det gillas! =)



Imorgon blir det en promenad bort till travet för där är det nån utförsäljning av nåt slag. På lördag ska jag till Holmsund på lunch och maken ska iväg på grabbkväll. Dom andra dagarna som är kvar på denna vecka får vi ju se vad som händer, det kommer ju att bli kanonväder så det kanske bli lite solning och häng på altanen. =)

Trevlig helg på er!

Hällnäs Småskola

Så hette det när min mormor gick i skolan, hon är född 1922 så jag skulle tro att detta foto är taget 1930 ungefär.

 

Någon annan därute kanske har släktingar på detta foto. Min mormor sitter snett nedanför fröken på näst nedersta raden. Min mormor hette Ingeborg Olovsson och var en riktig bullmormor. Jag spenderade mycket tid hos henne under min barndom och hade många roliga stunder.

Knack, knack, knack, mormor god natt.


8 juni 1979

Då såg jag ut så här....



Jag hade väldigt mycket hår som liten och fick gå till frissan första gången när jag var 11 månader. I övrigt så var jag en glad men bestämd liten bebis. Jag har alltid varit ganska duktig på att ta för mig.
Min första bästis hette Jobet, dvs Robert för jag kunde ju inte säga R. Jag tyckte väldigt mycket om mina tuttar och hade ett halsband med 4-5 stycken på så att jag kunde byta lite nu o då.
Jag är född i Luleå och vi bodde på Stengatan på Bergnäset i en lägenhet.

Kärlek!








Jag älskar dig så mycket!! Trodde vi nånsin att det skulle bli så här....underbart!! =) Puss!


Första gången!





Första gången jag höll i dom små!
Mitt liv har blivit så annorlunda men det har blivit så bra!
Det var meningen att dessa 3 skulle komma till oss det är jag säker på!


Svårt att greppa...

 

Jag har fortfarande svårt att greppa att jag har blivit mamma till trillingar. Jag kommer nog aldrig att förstå fullt ut att dessa tre har bott i mig. Jag blir imponerad över hur synkade dom är gällande det mesta. Jag tycker att det är fränt att vi anpassar oss så lätt till olika situationer. Det är samma sak för mig att ha tre barn som det är för dig att ha ett, det är våran verklighet.

Jag vet att jag tjatar om deras sömn, men jag blir så glad. Igår nattade vi vid åttatiden, det blev lite struligt men till slut så somnade alla tre. Klockan var nästan fem innan dom vaknade och ville äta och sen somnade dom om till klockan åtta....Lova och pappan i familjen kom inte upp förrän kvart i nio!! Sömn är ju sååå viktigt!

I veckan är det ganska mycket på gång, nästan bara roliga saker.

Lev o må! Kram!


Jag är inte farlig....

Det skulle vara så kul att få höra mer ifrån er som läser....jag kanske kan skriva mer om vissa saker och mindre om andra. Kom gärna med tips på hur jag kan göra bloggen bättre! =))


Vovvar! Voff! Voff!

 

Primus och Birk är pappas hundar och Lukas har varit halva sitt liv hos pappa och halva hos mig o Matte.

Fina o mysiga voffar, men Lukas var den bästa R.I.P!


Sol o sommarvibbar!

Åh, så härligt det var ute idag! Riktiga sommarkänslor började pyra fram! =) Idag blir det en ganska lugn dag, massa mys o kaffe på altanen o senare film. Igår hade vi besök av familjen Spetz, det var en jättetrevlig kväll! Vi åt tacopaj och till efterrätt blev det morotskaka. Jag älskar morotskaka och tänkte att jag prövar att göra en helt enkelt. Som jag tidigare erkänt så är ju inte bakning min starka sida....men den blev sååå god! Världens godaste morotskaka och jag är så stolt över mig själv! =)



Här kommer recept på tacopaj, för alla gör olika och det är kul att höra.

Gör en vanlig pajdeg på smör, mjöl, salt o vatten. Baka ut i form.
Stek köttfärs o krydda med tacokrydda, ganska starkt.
Hacka tomater o pepperoni.
Blanda creme fraiche, majonäs, riven ost och krydda med vitpeppar.

Förgrädda pajen. Häll ner köttfärsen. Lägg på tamaterna o pepperonin och avsluta med att bre på geggan. =) Grädda i 15 min 200 grader. Mums!

Jag säger inte si mycket av det o så mycket av det, för jag tycker att det är bättre att höfta och ta mer av det man tycker om. Smaken är som baken! =)



Barnen har börjat komma in i ganska bra rytmer över hela dygnet. Vi gör morgon nån gång vid 7-8 tiden och efter det så roar dom sig med babygym, babysitter eller sångstund m.m, det kan hända att dom somnar en liten skvätt. Vid 12-13 tiden går vi ut på promenad och sen fortsätter dom oftast sova på altanen fram till ca 15. Efter det så håller vi igång mer eller mindre fram till ca 20.00 då märks det att dom blir trötta o griniga och vi påbörjar nattningen. Jag hoppas att vi kan försöka hålla fast vid detta för det känns riktigt bra. Nätterna funkar ju som jag sagt tidigare väldigt bra.
Det är så roligt att få se hur barnen utvecklas dag för dag!

Imorgon ska jag ta med mig ett utav barnen och åka på barnkalas, det blir kul! =))

Hoppas eran helg är toppen! Ses!

Tycker att den här bilden är helt underbar!!!


Älskade Oliver!



Oliver är minstingen i gänget vad gällande ålder men störst i storlek. Så han är en stor lillebror. =)
Oliver har alltid varit den stabile killen, inget krångel och inga problem.
Han var först med att le och även först med att hitta sin egen hand.



Mansnamnet Oliver är ett engelskt namn med eventuellt släktskap med grekiskan.
Enligt en teori är det, liksom Olivia, bildat av ordet oliv. Fast namnet Oliver kommer från "olivträd".

Jag älskar dig underbara Oliver!



Älskade Rasmus!



Rasmus är storebror till de andra 2, han är alltså nr 1. Han har haft en del problem med magen, behövt Minifom o magmassage. Men nu när han är 4 månader snart så verkar det mesta ha gått till sig. Rasmus är en livsnjutare o gillar att titta på tv och var den första utav bebisarna som började "prata".



Rasmus har varit orolig som liten och behövt bli buren en del.

Rasmus är ett mansnamn, en form av Erasmus som är bildat från det grekiska ordet erasimos "älskvärd".

Jag älskar dig fantastiska Rasmus!


GrAtTiS GaBrieL 2 År!!









Grattis Gabriel 2 år!!

Här på bilderna var han inte så gammal, men nu blir han stora killen!!

Kramar i massor! =)


Picnik är kul!! =))


Älskade Lova! =)



Innan jag blev gravid så drömde jag att jag skulle få en dotter, jag var så bomb säker på att mitt barn som skulle komma var en flicka. Jag har blivit världens stoltaste mamma till världens underbaraste Lova. Min dotter! =)
Hon är född som nr 2 i skaran och har så därför både en storebror och en lillebror. Lova är den matgladaste av alla 3 men är också tyvärr den som spyr mest. Hon är full av bus och älskar att ligga o titta på mobilerna och prata med dom, hon är mest förtjust i katten Janson. =) Det ska bli så spännande att få följa hennes uppväxt!



Namnet Lova kommer från Lovisa. Och betyder "Hjältinna", "berömd kämpe".

Jag älskar dig vackraste Lova!


Sköna Maj Välkommen!

Helgen har varit alldeles toppen! Valborgsmässoafton var riktigt trevlig med stormiddag o massa folk. Gott med grillat och en trevlig promenad till brasan här i Röbäck.
På lördagen så fick vi främmande av makens farmor, farbror och pappa på dagen, då fikades det en massa gofika o tittades på barnen. =))
På lördagskväll så fick vi besök av goda vänner och då lagades det en trerätters. Romtoast till förrätt, grillad oxfilé med västerbottens-potatismuffins o sallad o såser till huvudrätt och till efterrätt så hade maken bakat rabarberkaka med vaniljglasyr. =)) WOW!! Maten var såååååååå god och det var länge sen jag var sååååååå mätt! =))
Barnen har mått så bra och blivit ompysslade hela helgen och idag hade dom tur och fick besök av farmor också. =)

Jag var på stan en sväng idag och handlade på Lindex ombyggnadsrea, det var halva reapriset. Jag handlade storlek 74-92, men som trillingmamma så känner jag att jag behöver nyttja sånna tillfällen att bunkra lite....för det kommer att kosta.

Jag vill även tipsa om en rolig fotoredigeringssida,
www.picnik.com Enkel att använda så t o m en trillingmamma har tid! =))



Hinner inte mer nu! Ses! =)