Julen, trillingsnack och utmaningar!

Det finns mycket som jag skulle kunna berätta och prata om just nu känns det som. Jag tar det lite punktvis....i alla fall delar av det så att det inte blir så rörigt.

Julen:
Vi har haft en härlig julhelg tillsammans med familj och släkt. Tomtar, granar, klappar, mat och kärlek.
Duster med barnen som inte riktigt har legat på de normala rutinerna...., och lite mera kärlek! =))
 När tomten kom på julafton så var det skräckblandad förtjusning, men klapparna togs emot med spänning.
Tack tack Tonne! =))


Lova klär granen!


Rasmus klär granen!


Oliver betraktar sin vackra skapelse!


Sovmorgon:
Jullovet verkar ta ut sin rätt och med säkerhet den fullspäckade hösten oxå, igår sov barnen till kl 08.00!!?? Och i morse till 07.30.....wohooooo!! Det är helt fantastiskt, vilken skillnad från det vanliga halv sex-sex. Mamman är otroligt nöjd! =))


Att pussas under misteln, tycker Oliver betyder att man ska pussa misteln! =)

Trillingsnack:
Det pratas ju en himla massa här hemma nu för tiden...
Ova, Bova = Lova.
Ollä = Oliver.
Lallå (enligt Lova och Oliver) Tattå (enligt Rasmus) = Rasmus.
Äcka hej pappa = Jag älskar dig pappa.
Acka hej = Lilla snigel, akta dig.
Acka biiiiiiiiiiien = Akta bilen. ( Upprepas gärna ca 25 ggr på väg hem från dagis. )
Gack = Mjölk.
Gacka = Macka.
Tonne = Tomte.
Poss = Puss.
Gam = Kram.
It goes on and on..... =)))
Det är ju fantastiskt roligt att kunna börja konversera med dom små liven. =)


En lek som hittades på i morse och när mamman drog så var det skoj att åka några varv i huset. =)

Utmaningar:
Idag åkte jag och barnen buss till stan själva och med oss hade vi trillingvagnen, 110 cm bred. Jag ringde till lokaltrafiken i morse för att kolla så att det inte skulle vara några problem.
Jag: Hej, jag vill bara höra så att det är ok för mig, mina barn och vår stora vagn att åka in till stan med lokalbuss...?
Lokalbussmänniska: Jag ringer och kollar och återkommer.
Lokalbussmänniska: Nu har jag hört mig för och det går nog kanske.....chauffören kan neka om han anser att ni tar för stor plats.
Jag: Då får vi väl se vad det blir för rubrik i VK om det inte går då!
Lokalbussmänniska: *knäpptyst*
Jag: Skojar bara, men det kan ju hända om det inte skulle funka. Varför ska inte jag och mina barn få åka till stan?
Lokalbussmänniska: Oj, vad du skräms.

Summa sumarum så gick det jättebra och både chaufförer och medresenärer var trevliga och hjälpsamma.
Så vi fick en rolig eftermiddag på stan jag o kidsen där vi även mötte upp en annan trillingfamilj, mycket najs. =))

Mer om utmaningar:
Varje gång när jag gör något nytt med barnen och det känns som en utmaning så tvivlar jag alltid in i sista stund, men det slutar oftast med att jag genomför det tilltänkta. Jag känner mig då modig och glad över att genomföra denna prövning, men ibland när jag är mitt i händelsen så kan jag även tänka.... wtf, är jag helt knäpp som gör detta sjäv med mina 3 små illbattingar. Men illbattingarna är ju till 95% oftast medgörliga och snälla när vi är på upptåg, men jag kan ändå tvivla på min egen förmåga att kunna hantera eventuella situationer som kan uppstå. Carpe Diem säger jag bara! =))

Fina människor:
Måste återigen påtala att det finns kvar otroligt fina människor i vår värld, jag blir lika varm i själen varje gång jag får ett bevis för detta. Idag när vi tog bussen hem från stan så var det en kvinna som jag växlade någraord med och tycktes känna igen, jag hade varit med på en av hennes föreläsningar nu i höst. Som sagt vi växlade några ord och känner inte varandra alls, när kvinnan kliver av bussen så kommer hon fram till mig och ger mig en påse, ta den här du varsågod. Tack...öhhh. ( Jag blev lite chockad och ställd. ) Det var en jättefin egendesignad almanacka för 2012, med tänkvärda ord. Tack, Susanne! =)) Ni kan kika in på hennes sida
här om ni är nyfikna! =))

Nu ska jag kika film och mysa, Gott Nytt på er och jag tror att 2012 kommer att bli ett otroligt fantastiskt år med nya utmaningar och bedrifter! =))


På sina nya pulkor på juldagen,
Rasmus, Oliver och Lova.

Jag älskar dig och dig och dig!!!


Julkort!

Här kommer ett julkort från mig och min familj...
....ta hand om varandra och njut av jul, familj, vänner och god mat!
Må bra, må gott och stressa inte...
...gör varm choklad, gör snöänglar och kramas mycket!Julen är här,
och lyser frid på jorden.
Glädjen är stor 
i ett barns klara ögon bor den.
Julen är här,
i våra mörka länder.
Kom låt oss ta varandras händer,
när julen är här.

GOD JUL!


Världens underbaraste och vackraste J%"&%#&LA kaos!

Japp, så känner jag just nu ibland.... Samtidigt som jag är så tacksam och lycklig över mina 3 små så känner jag just nu att jag har väldigt lite tålamod och kort stubin. Ena stunden skrattas och pussas det och nästa sekund så skriks det i högan sky, bits och puttas! Jag vet inte riktigt hur jag ska behålla lugnet och klara mig igenom småbarnsåren!?

Men jag hoppas och tror att alla kanske känner så nån gång....
Att det inte bara är jag som är en dålig mamma....

Att aktivera dessa 3 är inte alltid lätt, för om 1 eller 2 vill göra en sak så kan man vara ganska säker på att nummer 3 förstör. Ni kan ju föreställa er 2 st som sitter snällt och bygger duplo och sen kommer 3:an och bara kastar, sparkar, river och slänger klossar överallt.....kaos.
Att dessa 3 underbara varelser har helt olika personligheter blir som sagt bara tydligare och tydligare. Häftigt, spännande, skrämmande och alldeles, alldeles underbart.....är det så det är att vara småbarnsförälder. =))

Jag känner också en liten plikt att inte klaga så mkt och vara lite extra tacksam eftersom att vi kämpade så för att få dessa små. Men jag måste också få skrika rätt ut ibland.....gaaaaahhh!!!

Här kommer lite badbilder på mina älsklingar i en glad miljö med massa skum! =))En sak som jag har ägnat lite tid åt på sistone är att verkligen börja ta mig tid för att planera in det lilla extra i livet. Ikväll ska jag tex bada, färga håret, lyssna på musik och bara njuta för mig själv. Jag har också återupptäckt hur mycket jag tycker om att skapa, så jag funderar på en liten kurs kanske... Jag bjöd också min kära make på en date i lördags, med vin, gotta och tända ljus! =))Vi har även hunnit julpynta lite och till helgen blir det nog julmarknad på Forslunda och julgransjakt! =))

Nu blev det mycket om mycket i detta inlägg, men kort o gott!
LIFE IS LIFE! =)

Slänger in en liten bild på barnen tillsammans med deras farbror Oscar som avslutning! =)) Tjingeling!


<3 <3 <3

Vardag, vardag, vardag...det är det som hinns med nu för tiden. Maken har börjat jobba var tredje helg nu också vilket innebär lite mer slit för mig och lite mindre familjetid. Men nu när vi inte har det riktigt säkert på jobbfronten så får det bli som det blir.

Som jag började inlägget så har det inte hänt så mycket sen sist, känns mest som vardag. Men vardagarna kan ju också vara underbara! =))

Barnen växer, pratar, leker, sjunger och förstår mer och mer för varje dag som går.


Rasmus!


Lova!


Oliver!

Det är helt otroligt vad som sker dom första åren i en liten människas liv. Här märks deras unika personligheter mer och mer, vilket jag tycker är häftigt. Jag är så glad för det som jag har just nu, en egen familj, tre underbara och fantastiska barn! =))Ibland går det bra att leka tillsammans, men inte alls lika bra somliga dagar. =))I famnen börjar det bli ganska trångt, men det är ju en självklarhet att alla ska sitta här!

Jag har kännt mig ganska slut som artist de senaste månaderna. Att jobba massor, få familjen att funka och allt övrigt är rätt så påfrestande. Och att aldrig känna att tiden räcker till, det är så mycket som inte blir gjort och många som inte hinns med. Till alla mina vänner så vill jag bara säga att jag tänker på er massor, men tid och ork finns inte till. <3 KRAM!

Hur som helst så har vinden vänt!
Jag har tagit tag i mig själv och börjat strukturera upp mitt liv efter rådande situation. Ett steg i det hela var att få vara själv en helg, maken jobbade och barnen fick åka till farmor. Jag röjde, rensade, städade och möblerade om m.m, det var sååå skönt! Jag behövde verkligen det och jag blev så nöjd med resultatet. Allt är inte riktigt klart än, men här kan jag bjuda på en liten titt! =))Hoppas jag hinner höra av mig mer snart.
Men nu ska jag ta och dejta kudden!

Sköt om er, kramar i massor!Det är också viktigt att dockorna går o sover i samma veva som barnen,
här är det fasta rutiner som gäller, hi hi!