Sista dagen med magen!

Detta är min sista dag som gravid! Känslorna inom mig bubblar... Imorgon ska jag få träffa mina barn! =)
Sista veckan har varit jobbig. PUPPEN som jag skrev om tidigare har härjat, men har nu blivit mycket bättre. Jag har haft en låsning vid revbenen på höger sida som har gett massa smärta i rygg o axel och inte heller låtit mig sova. Så jag har fått prova på hur det känns med sömnbrist. Jag låg inne på sjukhuset 2 nätter förra veckan , 
för att jag var nära på att få havandeskapsförgiftning så jag har haft det fullt upp. Har nu varit hemma över helgen och maken har hållt mig sällskap o sovit i soffan brevid. Jag mår bättre och har fått sova riktigt bra.
Ikväll ska vi skriva in oss på förlossningen och imorgon förmiddag ska jag snittas. Vi har städat här hemma och packat väskor och gjort klart det mesta, så vi känner oss ganska redo. Om man nu kan känna sig redo över att bli trebarnsförälder från ena dagen till den andra!?
Det ska bli sååå spännande och jag längtar sååå efter mina små! =)
Håll alla tummar o tår för att mina barn är friska!

Det kommer nu att bli ett blogg uppehåll och jag förstår att ni kommer att längta efter nästa inlägg,
men vi kommer som sagt att bo på sjukhuset ett tag framöver och sen är det svårt att veta när tid kommer att finnas helt enkelt. =)
Hoppas ni har det bra! Kramar Bums! =)Ha, ha, ha, avslutar med en bild på mig o maken från vårat första år tillsammans. Unga och oförstörda och ingen aning om att vi så småning om kommer att bli föräldrar till trillingar! Hi, hi! =)


PUPPPA mig hit och PUPPPA mig dit!

Hej hej på er alla! =) Hoppas att ni har fått en bra start på det nya året!

Graviditeten o bebbarna:
Vi har hunnit med en del, 2 besök på specialistmödravården och 1 besök till förlossningen/hud. Första besöket till Specen var den 4/1, vi trodde att vi som vanligt skulle på ett UL som brukar ta en timme ungefär, men vi blev på lassa i ca 4 timmar. Vi bokade nämligen in snittdatum, så bebbarna kommer att anlända den 19:e januari såvidainget oförutsett händer. Vi fick träffa narkossköterska och det skulle ringas hit o dit o fixas en det ena en det andra. Bebisarna mådde fortfarande bra, men detta var första gången som dom har börjat spreta viktmässigt. Den minsta vägde 1860 g och den största 2200 g, och det tyder väl oxå lite på att det börjar bli dax att få komma ut. =)) Fick oxå utskrivet Tavegyl mot klåda på magen som hade uppstått under helgen.
Några dagar efter det besöket så spred sig klådan till övriga kroppen, främst armar o ben och det blev heltokigt. Fick inte sova på nätterna, det kliade nåt fruktansvärt!!!!
På fredagen så ringer vi förlossningen och får komma dit och även göra ett besök hos en hudläkare som konstaterar PUPPP. 

PUPPP (förkortning för Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy) är en klåda  som i sällsynta fall drabbar gravida kvinnor. Orsaken till PUPPP är inte känd. När klådan väl har debuterat brukar den kvarstå graviditeten ut, men försvinner i regel snabbt efter förlossningen. Även om klådan är mycket störande innebär PUPPP inga risker för varken den gravida kvinnan eller fostret. PUPPP karakteriseras av klåda och hudförändringar som påminner om nässelutslag. Tillståndet börjar vanligen på magen och sprider sig sedan till resten av bålen, armar och ben. Klådan kan lindras med klåddämpande tabletter och liniment eller kortisonhaltiga salvor.

Vi fick även kolla bebisarna via CTG och dom mådde bara bra. Det är väldigt psykiskt och fysiskt jobbigt att ha denna klåda, därav min frånvaro på bloggen.
Vi var även till specen igår för att kolla bebbarnas vattenmängd och flödet i navelsträngarna, och det såg bara bra ut. Doktorn ville pga min klåda snitta redan på fredag, men jag sa att jag vill försöka härda ut till den 19:e, varenda dag i magen är bra för dom små liven. Vi kommer att åka till specen igen på fredag för koll.

Det är såååå spännande att vi har ett datum!! Känns overkligt oxå, men helt underbart att jag ska få träffa mina mirakel som har levt inom mig så länge. Jag känner mig stolt över att det har gått så bra för mig och bebisarna i graviditeten och att vi har kommit så långt. Nu hoppas jag bara att dom är friska o glada när dom kommer ut i världen! =)
En trilling graviditet brukar räcka i snitt 31-33 veckor, och när vi snittas så har jag gått 35 fulla veckor precis och det var ju oxå mitt mål. =)

Längtar efter mina små så! =))

Så vi håller på med att fixa det sista och se till att det är städat, tvättat o klart innan nedkomst.

Magbilder kommer här tagna i vecka 34:

   Hmmm..  Tata! =)

Som ni förstår så kretsar mycke kring detta just nu, men det har även hunnit hända en del andra saker oxå. Jag har fått en del besök av släkt o vänner som är så gulliga o håller mig sällskap o hjälper mig med diverse. Min älskling har hunnit fylla år och då gjorde vi värsta tårtan, ha ha ha! =)))Den blev supergod!! Har inte bakat tårta på evigheter, och nu finns det ju så mycke roliga saker att köpa o garnera med, som chokladbokstäverna tex. =))

 Vill oxå passa på att tacka min älskade för allt stöd jag har fått den senaste tiden, han har varit än mer underbar än vanligt. Han har verkligen fått sköta allt, jag vet att ni säkert tycker att det är självklart att han ska göra det och det må va. Men jag vill ändå uttrycka min tacksamhet!
Jag älskar dig, Mattias och du kommer att bli världens bästa pappa! =)

Jag hoppas att jag hinner med ett till inlägg innan den 19:e, det beror som sagt på hur jag mår.... Om jag inte gör det så vet ni ju varför och då blir det nog en paus skulle jag tro.

Det ska va gött o leva! Tjillevipp! =)))


Tooo Taousen and Ten!! =)

Välkommen till det nya året och det nya decenniet!! =))

Det jag har kommit på är att detta nog är första gången i mitt liv som jag vet så mycket om det kommande året. Tidigare har man inte haft så mycke planer. Jag vet att jag kommer att bli förälder i år. Jag kommer inte att jobba, utan vara föräldraledig. Året kommer i stort att handla om våra 3 bebisar. Det går ju inte att föreställa sig hur året kommer att se ut precis, men ändå lite mer utstakat än vad jag är van, men ack så spännande! =))
Jag tror att jag hade lite förvärkar på nyårsafton och mådde lite dåligt, men det har gått över. På måndag så får vi se när vi åker till specialist mödravården om vi börjar prata om nåt snittdatum. Känns som att det börjar vara dax snart. Jag är ju nu i vecka 33, snart 34.

Nyårsafton var en lugn o trevlig kväll i Stöcksjö hos Mattias pappa.

 Kan ni gissa vad vi åt, här kommer ledtrådarna...

   

Till detta serverades bakpotatis, sallad o en massa såser o vitlökssmör, MUMS!

Jag hade permanent soffläge under kvällen där jag även lyckades slumra in några gånger, men 12-slaget firades ute med raketer o skumpa.

  

Än en gång så önskar jag er ett underbart kommande år! Hej hopp! =))