Pyssel o promenad =)

Åhhh, va skönt att det var lite mildare väder ute igår. Familjen tog en promenad över Röbäcks slätten, och det var nog första gången som vi var ute på typ en vecka. Snacka om att man kan känna sig lite instängd o dagavill här hemma. Promenaden var lång och härlig och vi avslutade med en sväng på ICA för att inhandla det som behövdes till kvällens taco middag.

   

I natt har jag och maken sovit och sovit, vi var sååå trötta bägge 2. Det är nog inte så konstigt, man har ju det man gör om dagarna nu för tiden. Känns fortfarande som att jag skulle kunna somna när som helst... =))
På morgonen har jag pysslat och satt upp lite väggord som jag beställde för ett tag sen. Det är främst till barnens rum, se här! =)

                                                

Men även mamman o pappan fick ett som jag tycker sammanfattar allt! =))Nu ska vi snart på shoppingtur allihopa! =) Avslutar med några bilder på kidsen! =)

                   

             Lova!                            Oliver!                     Rasmus!
  
Vi önskar er en trevlig helg!! =))

Alla goda ting är 3! =)

                  

                                      

                      

3 av allt...det lär nog bli mer av detta gällande saker o ting! =))

Jag har inte tänkt skriva så mycket idag. Har bara tänkt nämna att idag den 23:e februari var vårt beräknade datum för födsel på bebbarna, och nu är dom 1 månad och 4 dagar...tiden går. =))Tjusiga i sina nya kläder! =) Lova, Oliver och Rasmus!

Och för er som inte bor här i västerbotten så kommer en liten titt på hur det såg ut i gårdagens VK.

Ha det gött!! Tjingelipling! =))


Vår nya vardag...

...jag får en hel del frågor om hur det går för oss. Om barnen är snälla och om vi får sova nåt o s v. Så jag tänkte berätta lite om vår vardag.
Barnen äter var tredje timme och kommer att göra det ett tag till och det beror på att dom var för tidigt födda och därför måste vi vara extra noga med att hålla dessa tider. En matstund kan ta allt från 40 min till 1 ½ timme beroendes på om barnen är sugna på att äta eller har lust att bajsa mitt i maten eller något annat inträffar. När allt går smidigt så är det inga problem för mig eller Mattias att ta e3n matning själv, det har vi gjort några gånger så att den andra får sova lite extra. Barnen är väldigt snälla, när vi matar var sin bebis och en får vänta, så är oftast den som väntar väldigt tålmodig tills det blir den tur. Vi byter mellan 25-30 st blöjor per dag som det ser ut just nu, och därför är det något som vi behöver mycket av. =))Mer som händer på veckobasis är att vi har en baddag i veckan, det är något som barnen älskar. Alla 3 njuter sååå av att få bada en stund i det varma vattnet. =)

 Lova är totalt avslappnad och njuter av sitt bad! =)

BVC är snälla och kommer hem till oss för vägning och mätning, och i fredags när dom fyllde 1 månad precis så hade alla passerat 3 kilos gränsen. Kurvorna pekar spikrakt uppåt och det känns bra! =)

Annars handlar det om det vanliga..., äta, sova, städa, tvätta m.m m.m. Men jag och Mattias tycker att det går väldigt bra. Jag hade nog målat upp en lite mer hektisk bild av hur det skulle kunna vara att bli trilling förälder. Vi har det väldigt bra med våra små troll och njuter av att vara ehmma tillsammans.

Idag skall vi åka på första familje utflykten. Det bär avv till Stöcksjö för att fira barnens farfar som fyller år, tråkigt bara att det är så nedrans kallt ute.

Jag avslutar med några bilder och önskar er en trevlig söndag! =)

 Lova och Oliver! =)     Rasmus! =)

 

Och igen, TACK för alla gratulationer!

P.s..För er som är sugna, kolla VK imorgon! =))

Trillingar!

Vill bara skriva ett inlägg generellt om trillingar. Jag har sett på en del kommentarer att några blivande trilling mammor har hittat hit till min blogg, och det tycker jag är jättekul! Jag sökte själv väldigt mycke information som blivande trilling förälder, och så himla lätt är det inte att hitta. Jag hittade också några bloggar och några mammor som jag har haft kontakt med under graviditeten, viket var väldigt skönt. Att kunna ställa frågor och bolla känslor om spänning och oro, och att prata med någon som gått igenom samma sak var väldigt skönt tyckte jag. Det tackar jag er för! http://trillingmamman.blogg.se/ och http://www.heltvanligmorsa.blogspot.com/

Det finns också en sida som heter www.trillingar.se där man kan hitta en del info och tips o trix, och det var även där som jag kom i kontakt med andra trilling mammor.

Jag ställer gärna upp som bollplank och trillingstöd till den som behöver, jag är ju själv ny i gemet så att säga, men jag är trots allt numera en enormt stolt och lycklig trilling mamma. Kontakta mig om ni vill på Bumsan69@hotmail.com Så för nytillkommna blogg läsare så kommer här en liten presentation av mig själv, hi hi. =))Johanna Olsson heter jag och blir 32 år i november. Jag är gift sen 4 år tillbaka med Mattias som är min bästa vän och min största kärlek. Vi har varit tillsammans i snart 8 år och hunnit med en del, vi har haft villa, vovvar, kissekatt m.m. Vi kämpade i 3,5 år för att bli gravida och är nu lyckliga föräldrar till 3 underbara barn. Iom trillingarnas ankomst så har vårat liv förändrats ganska drastiskt, men bara till det bättre! =))

Avslutar med en bild...lyckades fånga alla 3 i vaket tillstånd! =)) Kram kram! =)


Med en enkel tulipan...

...så vill jag bara säga TACK!!!

Tack till alla som har ställt upp för oss före och efter förlossningen, under tiden vi har legat på sjukhuset och nu sedan vi har kommit hem. Tack för alla presenter till barnen, mat till oss, blommor och kort m.m m.m Jag är sååå tacksam, det betyder sååå mycket! =))

Det är svårt att visa hur tacksam man är, men jag vill bara att ni ska veta! Ni vet vilka ni är! =))

Massor med kramar!! Bums =)


Vackert väder! =)

Åh, vilken härlig helg det har varit!! Vilket väder!! =))

Det är sååå härligt, vi har varit på flera promenader med familjen. Det gör lite ont för mig fortfarande och går inte superfort, men det är bara att anpassa sig. Det är härligt med motion och frisk luft, då blir jag nog frisk fortare! =)) Mattias har även skottat fram altanen, så vi kan sitta där o dricka kaffe och filosofera medans barnen sover ute i vagnen.
Jag har tänkt en del på hur häftigt det är att bli förälder, hur det förändrar en som människa och hur man får en djupare relation i sitt förhållande. Det är väldigt häftigt tycker jag! Jag är såå lycklig att jag äntligen kunde "fullborda min plikt som fru" och ge Mattias dessa underbara barn. Att se honom tillsammans med barnen är så underbart!! =) Åren som vi försökte bli gravida och jag var väldigt olycklig stundtals, känns som bortblåsta. Och att vi kommer att kunna vara hemma tillsammans och dela denna tid känns också sååå bra. Vi har inte bestämt riktigt hur länge vi ska vara föräldralediga bägge två, men det blir nog över sommaren iaf.. =) Vi trivs riktigt bra med våran nya vardag, fast vi säger att varje dag är helg, hi hi! =))

Idag får vi lite främmande och sen kommer BVC hit o skall väga bebbarna, hoppas jag hinner en promenad i det vackra vädret idag också. Ha det sååååå bra!! Kram!                                                    

                       Jag o Rasmus!                                          Lova sussar sött!     

                                       
     
    Rasmus o Lova!                           Oliver funderar! =)


Härliga tider!

Nu mina vänner börjar det kännas som normal läge igen. Efter flera veckors boende uppe på Barn 4 på sjukhuset och några dagar hemma på permision, så är vi nu utskrivna och hemma på riktigt. Det är såå skönt!
För att dra en kort sammanfattning av vad som har hänt sedan sista dagen med magen så är det som följer:

Vi skrev in oss på förlossningen måndagen den 18 januari och väntade med spänning på dagen D. Dagen D började redan kl 6 med förberedelser inför snittet, det var kanyler och emlakräm och kateter m.m m.m som skulle fixas innan det var dax. Jag kände mig ganska nervös, men samtidigt väldigt lugn. Jag hade önskat vilka 2 läkare som skulle utföra snittet och även vilken barnmorska som skulle finnas med från förlossningen, det var skönt med människor som man hade skapat en relation till och fått förtroende för. Narkosteamet med doktor Siv i spetsen var helt underbara och väldigt kompetenta.
Med på förlossningsdagen var även Mattias mamma och min Susanne.

   

Att jag som är så rädd för sjukhus o allt det innebär skulle kunna säga efteråt att detta var en positiv upplevelse, det hade jag aldrig i min vildaste fantasi trott. Ett stort tack och en eloge till alla som medverkade till att våra 3 älsklingar kom till världen och att vi alla 4 plus pappan mådde så bra! =)

Efter förlossningen så åkte barnen direkt upp på Barn 4 för omvårdnand, Mattias följde med bebisarna och hjälpte till med vägning och mätning. Efter att jag blivit ihopsydd så träffades vi på förlossningssalen för att sedan åka upp och träffa bebbarna och sedan åka för att bo några nätter på BB. Att bo på BB och ha barnen på Barn 4 var inte alls kul, det kändes som att det var jättelångt mellan oss...tur att det bara var 2 nätter.

   

Första gången jag får hålla mina barn, först Rasmus sen Lova och sist Oliver! =) Lova behövde lite andningshjälp via Cpap första dygnet.

Jag mådde inte så bra första veckan efter snittet, högt blodtryck och ont, öm och svag. Men sakta men säkert blev det bättre, och att komma tillbaka till livet efter en trilling graviditet och ett kejsarsnitt känns som att bli född på nytt, hi hi. Jag mår så otroligt bra nu och att ha blivit förälder till de 3 vackraste barn som finns gör inte saken sämre, total lycka! =))
Vi blev alltså boende på sjukhuset i ca 2 veckor, men det kändes mycket längre. Att leva i den bubblan var väldigt påfrestande, vi bodde i ett så kallat föräldrarum medans barnen låg på en sal inne på avdelningen 2 minuter bort. Men det positiva är allt vi har fått lära oss under dessa veckor, alla proffstips vi har fått m.m. En bra start som förälder tror jag. Och jag är väldigt tacksam att vi gick så långt som vi gjorde i graviditeten, att bebisarna mådde bra och var stora och fina.

   

Nu har vi varit hemma i drygt en vecka och utskrivna sedan i onsdags, och som sagt så är det så härligt. Att få vara hemma och skapa egna rutiner och pröva vingarna som trilling förälder är oerhört spännande. Barnen är väldigt snälla och vi trivs så bra! =) Det är bråda dagar med matning var tredje timme och massa annat som ska göras o fixas, blöjor i massor som ska bytas m.m m.m
Idag hade vi hembesök av BVC som vägde kidsen, och dom närmar sig 3 kilos klassen med stormsteg. =)

Nu orkar jag inte skriva mer, ställ gärna frågor om det är något ni undrar över.

Hoppas ni får en härlig helg, för det ska vi ha! Kramar Bums! =)

P.s Jag vill passa på att tacka för alla gratulationer igen som har kommit från olika håll och kanter. Det är svårt att ha tid och hinna höra av sig tillbaka, men ni ska veta att jag tänker på er och vi hörs nog snart! =)

Avslutar med lite bilder. =))

     

                  Lova                                      Rasmus                      OliverVår 3 mirakel! =)

Här kommer en liten titt på våra 3 underverk! Allt har gått bra och vi mår bra alla 5!
Barnen kom till världen den 19 januari 2010!
Rasmus    Lova    Oliver


Rasmus

Lova

Oliver

Det kommer en mer fullständig uppdatering så småningom!
Ha det bra!

Kram från en mycket lycklig trilling mamma! =)))