God Jul!

Vi vill önska er alla en fröjdefull jul!

Hoppas att ni får njuta av ledighet, god mat och sällskap av nära o kära!

Kramar från oss! <3


11 månader och kaos! =)

 

Den 19:e så blev barnen 11 månader. 1 årsdagen närmar sig med stormsteg! =)

Det har kännts lite kaosigt på sistone.

Oliver blev sjuk igen och hade feber i ca 5 dagar, vi åkte in en sväng på Barnmott. bara för att försäkra oss om att det inte var något allvarligt eftersom att febern var så hög i flera dagar. Han hade bara ökat 70 gram i vikt på drygt 4 veckor, så det märks att vi har varit sjuka. =( Nu verkar det som att vi är relativt friska alla 5 och det känns skönt efter 5 veckors sjuka här hemma. Det har inte funnits tid till att göra så mycket nytta och därför är det lite stressigt så här dagarna innan jul.

I 2 dagar har vi haft besök av Jeanette och hennes son Valter. Det har varit sååå mysigt att få rå om dom och Nettan har varit så go o hjälpt mig här hemma. Återigen påminns man om hur tråkigt det är att vi inte bor närmre varann, vill umgås mera! =))

Nu ska jag lägga mig o vila en stund så jag orkar med allt som skall göras! Kram! =)

 

 


Oliver!


Lova!

Rasmus!


Snart julafton...

Oj va tiden rusar iväg. Här är vi fortfarande sjuka, inte barnen dock men jag. Hostar o hostar, det verkar aldrig ge sig. Har inte haft mycket ork på sistone, det har kännts väldigt kämpigt. Men skam den som ger sig, nån gång blir jag väl frisk. =)) Det finns andra runt om mig som har det värre, och mina tankar går ständigt dit. Men om jag ska vara helt ärlig så är det knappt man hinner tänka när dygnet fylls av 3 st snart 11 månaders bebisar. =)))

Såg att jag aldrig skrev något om trippen till Sundsvall, men den var jättebra! Handlade nästan alla julklappar, det var skönt. Sen bodde vi på ett underbart hotell som jag rekommenderar starkt, Hotell Grand.Jättefint, bra mat o bra läge och bra service! Toppen! =))
Längtar tills nästa hotellvistelse som förhoppningsvis inkluderar min man! =)

Det kommer nog att bli lugnt nu fram till julafton, det finns ju en del som ska göras dock. Slå in alla klappar, städa, fixa julmaten m..m Vi ska fira julafton hemma i år och det blir riktigt skönt.

Men nu ska jag koncentrera mig på att bli frisk! Vi hörs, kram på er!


Dom vackraste!!!

 

Finns det något mer underbart! Mina älsklingar 10 månader gammla drygt! Kärlek! =))


Barnmat!

Jag är inte den bästa på att prata gott om mig själv, men nu tänkte jag skriva lite om barnmat.
Vi ger ju barnen bara mat som vi gör själva och det är jag faktiskt stolt över. Jag trodde inte att vi skulle ha tid, men det går bra och är ju nyttigare och mer ekonomiskt tror jag. =))
Vi provade lite burkar i början, men gjorde även eget och sen har burkarna försvunnit.

Än så länge får dom välling till "frukost" och gröt till lunch. Som jag har nämnt tidigare så blandar vi ju köpesgröten med vanlig havregrynsgröt, vilket funkar väldigt bra, i början så mixade vi havregrynsgröten men nu behövs ju inte det. Till gröten gör vi egna fruktpuréer, ofta äpple o päron, men även andra frukter och bär som kiwi, mango, jordgubbar, hallon och blåbär.

Mellis är något som jag ibland har tyckt har varit besvärligt, men det är bara fantasin som sätter gränser. Idag fick dom mosad mango med keso. Andra exempel på mellis kan vara fruktsallad, hemmagjord mannafrutti, fil eller yoghurt blandat med frukt eller bär, mosad avocado m.m Dom får även rån eller smörgås till, ofta med leverpastej som pålägg.

Gällande middagen så äter dom numera det mesta, igår serverade vi kotletter som är mixade tillsammans med äpple, lök o bacon i en gräddsås med dijonsenap och till detta potatismos, det tyckte dom jättemycket om! =)) Dom äter det mesta helt enkelt, fågel, fisk och mittemellan. =)) Chili con carne, currykyckling, viltskav, fiskgrytor m.m m.m Gällande kryddor så äter dom det mesta utom salt så klart, vitlök, peppar, oregano, timjan, m.m Dom har även fått i princip allt i grönsaksväg i maten, champinjoner, tomater, lök, paprika m.m

Jag länkade tidigare till en sida som gav oss mycket inspiration, gör det nu igen, kolla
här!

Laga mera egen mat, det är så kul att se när barnen tycker det är gott! =)) Och en stolthet när man har lagat det själv! Och dessutom blir det nog enklare sen när man ska äta tilsammans allihopa! =))

Tjing tjing!! =))