Ni undrar...

...säkert hur det har gått i helgen. Oj, oj, oj.....det gick ju galant!! =))

Maken åkte iväg kl 17 ungefär på fredagen, så då började helgen för mig o barnen. Kvällen gick bra och natten ännu bättre, fick sova ca 6 timmar totalt mellan matningarna. På lördag fick jag besök och hjälp i ca 6 timmar och det var trevligt, det tackar jag för! =)) Lördag kväll hade vi mys jag och barnen, åsså släckte vi lampor o tände ljus och var med på earth hour. På natten så hade dom sov rekord!!! =)) Dom sov ca 5-6 timmar i sträck, wohooo! Så nu på morgonen när vi klev upp så kände jag mig väldigt utvilad. M kom hem kl 14 från sin tur med grabbarna till Kojan och möttes av detta!

                 

Jag i mitten där då!! Så här såg våran söndagmorgon ut! =)) Myyys!!

Det var en utmaning att vara själv med barnen, och jag är väldigt glad att det gick så bra. Det var helt klart mycket att göra, svårt att hinna med sig själv. Det var bra att vi hade förberett mat m.m annars hade det nog blivit enormt stressigt eller så hade jag svultit.... En mycket bra helg med andra ord!! =)) Nu väntar en vecka med lite happenings, synes! =)

                    

                               Fin syskonbild på Rasmus o Lova! =)

                    

                                       Lite skillnad!

Gräsänka...

I helgen så ska jag utmana mig själv som trillingförälder en del. Maken kommer att åka iväg till en stuga med några polare fred-sönd, så jag och barnen blir home alone. Jag har tillkallat lite förstärkning imorgon, men jag kommer ändå att vara ensam på nätterna och delar av dagarna. Det blir spännande o se hur det går! =))

Veckorna susar förbi tycker jag och bara av att titta i fotomappen för månaden mars så ser jag hur mycket barnen har vuxit, det går så fort. I veckan har det inte hänt så mycket, vi var till läkaren i måndags på BVC för första gången. Det gick bra och dom fortsätter att växa på. Jag och Lova var på föräldraträff i onsdags och träffade andra föräldrar o barn i samma ålder och från samma område, det var kul. Igår var barnens farfar med familj hit och barnen fick presenter från deras resa till Thailand, härliga fodrade dressar som kommer att användas i höst. =)) Tack! =)
Annars har vi bara myst mycket i veckan, många pyjamasdagar har det blivit. =))

                  

Barnen har börjat le mer o mer, det är så otroligt häftigt att få den kontakten med dom. Vi busar o skrattar om dagarna, men det är inte så lätt att fånga på bild... =))

       
                                

                LoVa!                                              RaSmuS!                                OLivEr!

Har även inhandlat fler namnnappar, hi hi, tycker om dom! =)

                               

Nu ska jag ta och förbereda mig inför att maken skall åka. Jag har bestämt att bara bo på nedre plan i huset medans han är borta för att göra det enkelt för mig. Har även förberett mat m..m som finns färdigt åt mig, så önska mig lycka till! =))

Tjing pling! Kramar Bums! =))


Tillbakablick...

När jag var gravid så fotade jag min mage hos fotograf.
Fotografen är en vän till mig och heter
Peder Ericsson Bilderna är klara nu och dom blev sååå fina!!!
Peder ska få fota barnen också snart! =))
Jag är så glad att jag gjorde detta, då det kanske blir min enda graviditet! =) Check it out!

Kraam!! =)


Helgens bravader!

Oj va kul det var att komma ut på lite galej. Det var inte som förr när man gick på party, det var något som var annars och jag saknade barnen efter en stund. Men roligt var det!! =)) Kul att träffa arbetskamraterna för även om jag inte saknar att jobba, så saknar man ju sina vänner! Vi åt tacos, lekte en tårt lek och dansade och sjöng! Wohooo!! Tack för en trevlig kväll! =)))När jag kom hem så möttes jag av detta!Barnen hade haft det såå bra tillsammans med pappa hemma, men visst blir man glad när mamma kommer! =)

Puss!


Fredagsmyyys!

Igår så fyllde bebisarna 2 månader, det känns som att vi har haft dom mycket längre samtidigt som tiden bara rusar iväg. Allt går ju så fort, man måste verkligen ta vara på varje dag för att hinna med i deras utveckling. Kul o spännande! =)
Passande nog så var vi bortbjudna till familjen Spets på middag. Familjen består idag av Ola, Kajsa o taxen Tilda, men snart så kommer det en liten bebbe oxå. Det ska bli så kul med en kompis åt trillingarna. =))
Som alltid så fick vi en enormt god trerätters middag och det var supergott och kändes jättelyxigt!


Kajsa hade en present åt barnen, 3 jätte fina scarfsar.     


Barnen var sååå snälla när vi var borta, och det börjar kännas riktigt tryggt att åka bort med dom. Det är så skönt att det funkar så bra, många frågar oss ofta om hur jobbigt allting är....men det är det inte! =)
Sov gjorde dom nästan hela tiden.

     

Tack sååå mycket Ola o Kajsa, det är så skönt att få komma sig ut och göra "normala" saker och få upptäcka hur bra det funkar med våran numera ganska stora familj! =))
                        
 LoVa!

 RasMus!

Har ingen bra bild på Oliver, det kommer sen! ;)

Ikväll ska jag lämna maken o barnen själva en stund och fara på fest. Det är fackfest med jobbet och det ska bli roligt att få komma sig ut o vara lite social o ha lite kul med arbetskamraterna som man inte träffar så ofta numera.
Ha en fortsatt trevlig helg! Kram Bums! =)

Som semester! =)

Helgen har varit jättebra! Vår utflykt till barnens farmor gick jättebra, nästan bättre än väntat. Först tänkte vi bara stanna en natt, eftersom att det är svårt o veta hur det kommer att bli och hur barnen ska reagera... Men allt gick så bra och det var så trevligt så vi blev kvar till måndag. =) Alla saker kom inte med i bilen, vagnen fick stanna hemma för vi hade ju ist med oss spjälsängen vi köpt till Långed. Nästa gång tar vi med vagnen så vi kan promenera i det vackra vårvädret! =)

Själsängen som inhandlades monterades ihop och sen kunde vi bära runt den i huset, den fick stå i vardagsrummet, köket och i rummet där vi sov. Exempel...

                   
                        

Oliver tyckte att det var skönt att sova i farbror Kenneths famn hellre än i spjälisen! =)

Vi fick en jättegod middag, glass till efterrätt och sedan såg vi melodifestivalen. Sen blev det rökta räkor med limeaioli som snacks och vi tyckte att rätt låt vann! =) Det var så skönt att få komma hemifrån en stund, se något annat....det kändes nästan som att vara på semester! =))
Vi tackar så mycket för att vi fick komma och vara i några dagar!

Barnens farmor samlar på änglar.....det är fint! =)

                       

När vi kom hem i måndags så var det dax för vägning igen så BVC kom på besök...resultatet blev:
Oliver - 4110 g      Rasmus - 4020 g        Lova - 3790 g , Oliver som var minst vid födseln har nu gått om och blivit störst, hi hi. Dom växer så fort så fort....

Det senaste dygnet har varit ett dygn som har gått i sömnens tecken. Det handlar ju mycket om att sova när man har småttingar. Dels sover ju dom mest hela tiden, men för att vi stora ska orka så är det viktigt att vi också sover. Mitt senaste nöje är att ta ett utav barnen och krypa ihop i soffan och sova ansikte mot ansikte, det finns inget bättre! Jag har bestämt att göra så varje dag, så det är bara att göra upp ett rotations schema, hi hi! =)

Sussabilder!
     
           ZZZZzzzzzzzZZZZZZzzzzzzzz..............

Vi har börjat använda Babybjörn också, den är ju faktiskt lite enklare än bärsjalen. Här får Rasmus en lektion av sin pappa i hur man lagar köttfärsås och spagetti! =))

                   

Och sen händer det ju faktiskt att vi är vakna ibland! Vi hörs!

                     

Mina älsklingar!

Veckan har varit ganska lugn, det är skönt att vädret har tillåtit några promenader o så. Vi har nu fått hem våran vovve Kelso. Tanken var att pappa skulle lämna honom här några dagar medans han åkte upp till Luleå en sväng, för att sedan hämta honom igen. Men efter lite prat så har vi beslutat att vi ska ha honom hemma, och prova hur det går. Det ska ju finnas tid till honom och hans promenader m.m Sen har Kelso ett litet speciellt temprament så frågan är hur han passar i en småbarns familj....det är så svårt..... Men nu provar vi helhjärtat ett tag och ser hur det går. =))

                   
 En av mina älsklingar!  

Sen har vi haft baddag igen, det är ju ett litet projekt att bada alla barnen. =) Denna gång så hade vi även nakenstund innan badet. Ett täcke och ett kissskydd på golvet och sedan fick dom en efter en ligga på rygg och mage och vara nakenfis en stund, härligt!

                                                   Mina tre små älsklingar!

                   

                              Oliver!                                Rasmus!                                  Lova!

Barnen har också träffat sin kusin Emanuel i veckan. Emanuel är 1 år och 3 månader och kommer att få ett syskon i juni, så det var roligt att se hur han skulle reagera på att träffa bebbarna. Det blev mycke pussar ända tills att hans mamma skulle mata Rasmus, då kom det några tårar av svartsjuka... =))

                     

I helgen så ska vi åka till barnens farmor i Långed och sova över, det blir spännande. Till och börja med så blir det spännande att se om vi rymmer allt i bilen... =) Vagn, barn, packning och hund m.m hi hi! =) Vi ska se finalen i melodifestivalen och bara mysa! =))

Vi önskar er en trevlig helg!! Avslutar med en bild på min störta kärlek och min älskling med stort Ä! ;)

                               

Internationella kvinnodagen!

I mina ungdomens rödstrumpedagar så skulle jag prompt fira denna dag tillsammans med mina vänner. Nu på ålderns höst, hi hi, nä, men lite klokare kanske man blir med åren...så tänker jag så här. Visst kan det vara både bra, kul, nyttigt och meningsfullt att ha dessa dagar..., men jag tycker att vi ska fira varandra som medmänniskor varje dag. Kvinnor, män, barn, pensionärer you name it!

Så till alla! Tjohoo och wohooo!! Va vi är bra!! En liten ros... =)))

                      

Att amma mitt barn...

Först ska kvinnan genomgå en graviditet som i sitt fullo är fantastisk och underbar men även kan innehålla många prövningar och svårigheter. Det som följer därefter är en förlossning, som oavsett om den sker vaginalt eller som för mig med kejsarsnitt, också kan innehålla smärta och frustration. Men det resulterar trots allt i det mest underbara som du kan uppleva, födseln av ditt barn. Det är en känsla som inte går att beskriva, du är nu mamma- en högre form av att vara kvinna, total lycka. Nu får du pröva dina vingar som förälder till den mest fantastiska varelse som finns - ditt barn. Och sen var det det där med att amma........

Att amma mitt barn och jag som då har 3 stycken upplever detta som en kamp. Det är häftigt när det lyckas, att du kan ge ditt barn närhet och framförallt föda. Men runt detta är det ömmande bröst som skall luftas och hållas varma. "Akta dig för att öppna frysen då kan du få mjölkstockning." Trasiga bröstvårtor som blöder och varar, men det är ingen fara för barnet....nä, men hur kul är det? Du ska använda fetvadd och bröstvärmare när du går utomhus... Om du har sår på vårtorna så kan du antingen kurera dig med havssnäckor eller en inpackning med bröstmjölk och glapack... Och som om det inte vore nog med att du ska pressa fram mjölk åt ditt barn, så är det även bra om du kan pressa fram några fler deciliter, för bröstmjölk är bra mot allt!! Du kan spruta det i barnens näsor och öron, du kan smörja stjärtar och torr hud, ja det är bra mot allt. Bröstmjölk is da shit!!
Jag har 3 barn med 3 olika tekniker vad gällande amning, varav bara 1 barn som har förstått hur man gör. En dag när jag satt och kämpade med att amma ett av mina barn och till slut fick ge upp och ge det gråtande och frusterade barnet till sin pappa, så brast jag ut i gråt. Alla dessa hormoner sköljde över mig och jag grät och kände mig usel för att mitt barn inte ville ha mig och mitt bröst...

Att vara kvinna och mamma är underbart, men varför denna press på oss?? Inte bara den fysiska utan även den psykiska. Och när allt detta barna födande och ammande är över så står vi där med hängande tuttar o hängande magar, med bristningar och extra kilon....
Misstolka mig rätt, jag är stolt över att vara kvinna och ännu mer stolt över att vara mamma till de 3 underbaraste barn som finns och det är värt allt det jobbiga bara för en sekunds gos med mina barn. Att bara få höra dom andas när dom sover...
Men att vara kvinna kan ibland kännas jobbigt och orättvist...allt hamnade på vår lott. Det som hamnade på männens lott var att jaga, fixa käk och skydda oss....hur då i dags läget, genom att spela PS3 och köra förbi Mackedonkens drive in eller...!? Och detta är inte riktat som kritik mot alla män, för jag vet att det finns enormt många underbara män och pappor därute och jag lever själv med den allra bästa.

Att amma mitt barn...

                     
                                 * Bilden är lånad*


Kalas, kalas o massor med snö!

Helgen har varit intressant... Vi har varit på långfärd till Hörnefors och varit på dubbelkalas på lördagen. Först var vi till Mattes kompis som fyllde 30 år och sedan bar det av till Mattes mormor som fyllde 80 år. Så hela familjen var helt slut efter en dag av massor me gooo fika, massor med nya människor och nya intryck. Mattes mormor blev då överlycklig över vårt besök med barnen och det är ju kul att kunna göra någon så glad! =))

            

                        Mattes mormor Regina med Oliver, Rasmus o Lova! =)

Vad gällande barnen annars så märker man ju hur fort utvecklingen går. Dom blir mer och mer vakna och vill ha mer stimulans och mer uppmårksamhet. Jag älskar dom mer och mer för varje dag som går...dom är helt underbara våra mirakel! =))

                   

                                      Oliver i babygymet för första gången!

                         

                                                     Lova tittar nyfiket på världen!

Och det man mer kan säga är ju S N Ö....massor med snö!!! Jag kan inte komma ihåg när det var så mycket snö sist!! Nu längtar vi till våren!!

      

                 

                   Min älskling med snö till magen efter att ha skottat tak o altan! =))

Strålande sol! =)

Idag har det varit fint väder, det blåste en hel del...men jag klagar inte, hellre detta alla gånger än minus 25!! 

                

Vi har varit ute på promenad och vi har även suttit ute på altanen i solen och druckit kaffe, mysigt mysigt! Vi fick främmande av min pappa en snabbis och med sig hade han våran hund som ju bor hos honom just nu. Det var kul att träffa Kelso och han tyckte det var kul att träffa oss me! =)) Älskade finaste vovven! =)

               

Glömde även berätta om napparna jag köpte till barnen. Så kallade namnnappar. Jag tycker det är himla bra, speciellt när man har 3 barn, men absolut bra när man har en också. Jag tänker mest på dom praktiska fördelarna och inte så mycket på att det är en kul grej. Men som trillingförälder så märkte jag ju genast fördelen när man träffar folk att man slipper frågor om vad dom heter och om det är 3 pojkar eller.... osv. Bra även om det blir sjukor här hemma att man inte blandar nappar m.m m.m
Så kolla här:
www.namnnappen.se

                                

Hoppas ni har det bra där ute!! Kraam! =))

Pussel present!

Japps, japps, idag har vi varit på tur igen. Denna gång bar det av till vår arbetsplats i Holmsund, fabriken Armstrong. Det var en del papper som skulle fixas med o så. Barnen gjorde succé! =) Det som var än mer roligt var att vi senare på eftermiddan fick besök från jobbet. Tre goa arbetskamrater kom med blomster, fika och presenter. =)
Måste bara säga att det vi fick är bland det häftigaste jag sett!! Kolla här!!Det är ju ett pussel med våra barn!!! =)) Åh va fiiint!! En mycket bra idé från en mycket klok mormor Åke och en mycket duktig tjej vid namn
Millan resulterade i detta! Tack snälla! =) Vi ska snarast pussla på och göra detta till en tavla!

Tack till alla på jobbet som bidrog till detta! =))

Vi fick även det här:

                            

Avslutar med lite sovande barn, tjingeling! =) Kraam!                                       Rasmus o Lova!                                         Lova och Oliver!

Växer så det knakar! =)

Idag har BVC varit på besök och vägt bebbarna. Det var lite spännande denna gång då det har gått en hel vecka mellan vägningarna, tidigare gick det bara några dagar. Vi har dessutom varit lite fundersamma då Rasmus har ätit lite dåligt o så..... Men det gick ju kanon bra! =)) Rasmus hade ökat 300g på en vecka och är nu uppe i 3630g, Oliver hade ökat ca 400g och är uppe i 3620g, grabbarna går hand i hand. =)) Lova hade också ökat ca 400g och väger nu 3460g. Det är ju kanon, dom sköter sig såå bra och visar att dom kan reglera matmängden bra...toppen! =))

Helgen har varit mycket bra..., på söndagen så låg vi i sängen till kl 12, hi hi. Mysigt! =)Att ha en bebis i bärsjal kan vara både mysigt o praktiskt, här är det Rasmus som får åka med mamsen! =) Jag använder den flera gånger i veckan, speciellt om man är själv med alla 3! =)

Lite om ingenting! Puss! =))