PUPPPA mig hit och PUPPPA mig dit!

Hej hej på er alla! =) Hoppas att ni har fått en bra start på det nya året!

Graviditeten o bebbarna:
Vi har hunnit med en del, 2 besök på specialistmödravården och 1 besök till förlossningen/hud. Första besöket till Specen var den 4/1, vi trodde att vi som vanligt skulle på ett UL som brukar ta en timme ungefär, men vi blev på lassa i ca 4 timmar. Vi bokade nämligen in snittdatum, så bebbarna kommer att anlända den 19:e januari såvidainget oförutsett händer. Vi fick träffa narkossköterska och det skulle ringas hit o dit o fixas en det ena en det andra. Bebisarna mådde fortfarande bra, men detta var första gången som dom har börjat spreta viktmässigt. Den minsta vägde 1860 g och den största 2200 g, och det tyder väl oxå lite på att det börjar bli dax att få komma ut. =)) Fick oxå utskrivet Tavegyl mot klåda på magen som hade uppstått under helgen.
Några dagar efter det besöket så spred sig klådan till övriga kroppen, främst armar o ben och det blev heltokigt. Fick inte sova på nätterna, det kliade nåt fruktansvärt!!!!
På fredagen så ringer vi förlossningen och får komma dit och även göra ett besök hos en hudläkare som konstaterar PUPPP. 

PUPPP (förkortning för Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy) är en klåda  som i sällsynta fall drabbar gravida kvinnor. Orsaken till PUPPP är inte känd. När klådan väl har debuterat brukar den kvarstå graviditeten ut, men försvinner i regel snabbt efter förlossningen. Även om klådan är mycket störande innebär PUPPP inga risker för varken den gravida kvinnan eller fostret. PUPPP karakteriseras av klåda och hudförändringar som påminner om nässelutslag. Tillståndet börjar vanligen på magen och sprider sig sedan till resten av bålen, armar och ben. Klådan kan lindras med klåddämpande tabletter och liniment eller kortisonhaltiga salvor.

Vi fick även kolla bebisarna via CTG och dom mådde bara bra. Det är väldigt psykiskt och fysiskt jobbigt att ha denna klåda, därav min frånvaro på bloggen.
Vi var även till specen igår för att kolla bebbarnas vattenmängd och flödet i navelsträngarna, och det såg bara bra ut. Doktorn ville pga min klåda snitta redan på fredag, men jag sa att jag vill försöka härda ut till den 19:e, varenda dag i magen är bra för dom små liven. Vi kommer att åka till specen igen på fredag för koll.

Det är såååå spännande att vi har ett datum!! Känns overkligt oxå, men helt underbart att jag ska få träffa mina mirakel som har levt inom mig så länge. Jag känner mig stolt över att det har gått så bra för mig och bebisarna i graviditeten och att vi har kommit så långt. Nu hoppas jag bara att dom är friska o glada när dom kommer ut i världen! =)
En trilling graviditet brukar räcka i snitt 31-33 veckor, och när vi snittas så har jag gått 35 fulla veckor precis och det var ju oxå mitt mål. =)

Längtar efter mina små så! =))

Så vi håller på med att fixa det sista och se till att det är städat, tvättat o klart innan nedkomst.

Magbilder kommer här tagna i vecka 34:

   Hmmm..  Tata! =)

Som ni förstår så kretsar mycke kring detta just nu, men det har även hunnit hända en del andra saker oxå. Jag har fått en del besök av släkt o vänner som är så gulliga o håller mig sällskap o hjälper mig med diverse. Min älskling har hunnit fylla år och då gjorde vi värsta tårtan, ha ha ha! =)))Den blev supergod!! Har inte bakat tårta på evigheter, och nu finns det ju så mycke roliga saker att köpa o garnera med, som chokladbokstäverna tex. =))

 Vill oxå passa på att tacka min älskade för allt stöd jag har fått den senaste tiden, han har varit än mer underbar än vanligt. Han har verkligen fått sköta allt, jag vet att ni säkert tycker att det är självklart att han ska göra det och det må va. Men jag vill ändå uttrycka min tacksamhet!
Jag älskar dig, Mattias och du kommer att bli världens bästa pappa! =)

Jag hoppas att jag hinner med ett till inlägg innan den 19:e, det beror som sagt på hur jag mår.... Om jag inte gör det så vet ni ju varför och då blir det nog en paus skulle jag tro.

Det ska va gött o leva! Tjillevipp! =)))


Kommentarer
Postat av: carola

Hej Gumman ! hoppas du kan "stå ut " till den 19e om inte så vet du att jag håller tummen, jab börjar väl på fredag för säkerhets skull, vilket gör att jag inte kan göra något under helgen för då har jag "tummen mitt i handen" ..haha.. ser fram mot att träffa er alla..

Hör av dej när du kan...puppan =)

kram på dej

2010-01-13 @ 20:46:52
Postat av: Sandra

Hej! Kul med ett datum. Du verkar vara en kvinna med starka mål och jag tro du klarar till den 19e. Du har gjort de jätte bra med en så lång graviditet. Lycka till nu. :)

2010-01-14 @ 22:16:57
Postat av: jessica

åhhhh så spännande, snart är du trebarnsmamma, hihi. ;)

2010-01-17 @ 16:30:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback